Dzień dobry!
Dzisiaj zapraszam Was na kolejną trasę! Poprzednia, Konstancin-Pilica Rally spotkała się z dużym entuzjazmem i czeka na zatwierdzenie będąc objechaną przez wielu z Was. Tym razem mam dla Was równie starannie przygotowaną trasę, czyli: Around the Pilawa Rally
Around the Pilawa Rally to pętla o długości 103km zaczynająca się na Orlenie przy trasie 50 z Góry Kalwarii. Trasa ta jest nieco trudniejsza od poprzedniej, okolice Podbieli i tamtejszych lasów oferują sporo piachów, także tych głębszych oraz podmokłe tereny na wysokości Bagna Całowanie, stąd trudność szacuję na średnią.
Wersja aktualna:
https://forum.rat-adv.org/t/around-the-pilawa-rally-petla-103km-gpx/6877
Procentowy udział asfaltu:
Dla zainteresowanych nowa seria z tej trasy co sobotę o 11:00 w na Youtubie, pierwszy odcinek z przygodami już na Was czeka! Finalnie trasę poprowadziłem omijając ścieżki dla koni (aby uniknąć interakcji jak na filmie) natomiast z map wynika, że są one ogólnodostępne. Oglądając film śmiało będziecie w stanie je odnaleźć, jeśli chcecie spróbować tam swoich sił.
Poniżej fotorelacja z dwukrotnego objazdu trasy:
Bagno Całowanie i wieża obserwacyjna:
Piękne lasy za Podbielą:
Widok z Kobylej Góry na bagno:
Bagno! Za pierwszym razem z rozpędu pojechałem prosto w torfowisko, tam jest zdecydowanie trudno, a potencjalna wklejka dostarczy Wam zabawy na parę godzin. Ślad .gpx prowadzi drogą obok. Do trasy dodałem POI, żebyście jej nie przeoczyli, tak jak ja za pierwszym razem:
Po przepłynięciu:
Piachy w lasach i na polach:
Oraz piękne otwarte przestrzenie:
Dawajcie znać jakie mieliście przygody na tym szlaku!