Tylko 12% asfaltu
Link do trasy:
https://forum.rat-adv.org/t/lomza-tykocin-lomza-181km-gpx/6052
Trasa biegnie wzdłuż rzeki Narew, są długie odcinki gdzie droga ciągnie tuż obok lustra rzeki. Z Łomży cały czas kierujemy się w stronę Tykocina, zamku który stoi przy Narwi. Od Tykocina powrót do Łomży prowadzi już przez lasy i pola, oddalone od rzeki, ale jeszcze kilka razy ją zobaczymy.
Trasa utworzyłem z myślą o nowym koledze na forum @Patryk87.
Dodałem również punkt widokowy na punkcie poleconym przez kolegę na Górze Królowej Bony.
@Patryk87 mam nadzieję że uda Ci się przejechać tą trasę i się będziesz dobrze bawił. Czekam na zdjęcia i dokładniejszy opis walorów tej trasy.
dziś razem z kolegą z grupy wyruszyliśmy na przejazd który okazał się strzałem w 10 , zdarzyło się nam lekko zboczyć z trasy , było wiele szutrowych skrzyżowań a GPS miał problem z wskazaniem kierunku , trasa jest ogólnodostępna jedziemy głównie szutrem i łąkami przy pięknych zakolach rzeki Narwi , na trasie mijamy uśmiechniętych wędkarzy , pełen pakiet fauny i flory , trasa nie jest trudna , najgorszym wyzwaniem były piaski które występowały na paru odcinkach , przez rozładowany telefon z nawigacją musieliśmy zakończyć przygodę a zwieńczeniem wycieczki było zwiedzanie pięknego Tykocina , polecam i mam nadzieję że ktoś dokończy przejazd