@KubaZwielkopolski Autor Trasy
@DamKaz Uzupełniona/Zwiad
GPX:
https://forum.rat-adv.org/t/nowo-stary-tomysl-poznan-222-km-gpx/9099
Opis autora:
Trasa, jak to w Wielkopolsce, płaska, miejscami przy suszy będzie sporo piachu, ale to są raczej odcinki niż duże partie. Trasę sprawdziłem w RATs QGIS 3x by zgadzała się z szlakami gminnymi, oraz z mapami nadleśnictw, szczególnie z odcinku za Międzychodem. Super trasa na duże adv, jak w sumie każda w naszym regionie. Miejscami przy dużym deszczu mogą występować błota, także właściciele dużych GSów z oponami typu Tourance → uważać ![]()
Po drodze sporo pięknych miejsc widokowych, a w Puszczy Noteckiej miejsca postoju.
Zwiad:
Raport - dane ogólne:
- Motocykl: Tenere 700 World Raid
- Opony: Przód – Pirelli Scorpion Rally (ok 0,1k km); Tył: Dunlop Trailmax Raid (ok 4k km)
- Umiejętności ADV: 4/10

- Czas przejazdu: 5 godz.
- Uwagi: dodałem trochę szutrów na wyjeździe (na prośbę Alicji
), ogólnie trasa pod ciężkie ADV, faktycznie jest trochę asfaltów ale wszystkie są poza głównymi trasami, większość z nich prowadzi w lasach, więc naprawdę fajnie. W mojej ocenia fajne połączenie i trasa idealna na początki przygód z ADV. Jest trochę brodów na tarcie, sporo odcinków z piachem (do przejazdu na oponach 50/50 lub 20/80 gdy ktoś ma dobre umiejętności). Puszcza Notecka bardzo klimatyczna z wieloma przewyższeniami, czasami czułem się jak w Kotlinie Kłodzkiej 
Zdjecia Autora i Zwiadowcy:
Są i długie odcinki szutrowe …