Witam, to pierwsza moja trasa. Prowadzi po fajnych drogach piaski, legalne drogi leśne i małe asfalty. Mijamy ciekawe miejsca jak opuszczone żwirownie gdzie ktoś na lekkim moto może spróbować swoich sił.
Początek i koniec na KFC w Rzgowie.
Uwaga - po deszczu można ominąć fragment polnej drogi zaraz za przejazdem pod autostradą, objazd w lewo asfaltami, zdjęcie poniżej.
Na trasie mamy 4 oznaczone punkty:
1. POI1 - 16.8km - na skraju lasku jest mały podjazd w górę. Można w niego wskoczyć, prowadzi do łąki za lasem, następnie ścieżka prowadzi w prawo i jeszcze raz w prawo i zjedziemy spowrotem do drogi. Miły krótki przerywnik.
2. POI2 - 20km - w lasku który mijamy po prawiej jest sporo ścieżek (umiarkownie trudnych podjazdów), a ruch tam żaden więc nikomu nie przeszkadzamy jeśli nie jesteśmy zbyt głośni. Za lasam z kolei biegnie droga polna.
3. POI3 - 24.4km - Górki Duże, restauracja Panorama z charakterystyczną widoczną z okolicy wieżą, dużo czynnych i nieczynnych żwirowni, okolica usiana jest ciekawymi miejscami podjazdami i punktami widokowymi. Must have na południu Łodzi. Można się pokręcić.
4. POI4 - 47.2km - Track i droga legalna prowadzą dookoła żwirowni. W praktyce żwirownia jest nieczynna i jest to duża piaskownica dla miłośników offroadu. Piasek sypki i głęboki więc ostrożnie. Przez środek biegnie droga wyłożona płytami którą można sobie skrócić przejazd i obejrzeć żwirownię.
Za żwirownią prosta droga bywa pokryta dużymi kałużami, ale nie ma co się ich bać, podłoże jest stabilne.
Dzięki i pozdrawiam
Widok zza Panoramy (z trasy), górka na wprost to najlepsze miejsce widokowe
Trasa dalej
Nieczynna żwirownia Pałczew, POI4
To jest miejsce w którym ew. robimy objazd w lewo asfaltem jeśli jest zbyt mokro. Ja jechałem gdy było mokro w połowie marca, na 300L bez problemu
Dojazd do lasku POI1
Gdzieś około 40km
Powitanie, częsty widok w Górkach Dużych