GPX
https://forum.rat-adv.org/t/petla-konstancin-pilica-rally-111-km-gpx/6230
Zapraszam do zapoznania się z moją pierwszą trasą przygotowaną dla RATs! Start i koniec na Orlenie pod Konstancinem (w Baniosze). Trasa jest bardzo zróżnicowana, będziecie jechać przez pola, lasy, sady, obok torów kolejowych oraz rzek. Jej trudność oceniam na średnią z momentami trudnymi (ok 500m wąskiego zarośniętego przesmyku za Adamem Rososkim, dość stromy podjazd przed Potyczem, troszkę błotka i piachów - tu głównie przez porę w której testowałem trasę późnym styczniem).
Trasę planowałem przy weryfikacji z geoportalem i mapami lasów państwowych omijając zamknięte prywatne odcinki, także powinna być w całości legalna.
Punktem wartym zatrzymania sie jest oczywiście stara przeprawa promowa na Wiśle. Jest to punkt zamieszczany prawdopodobnie przez wielu użytkowników, ale ta część trasy jest tak dobra, że żal mi było szukać mniej atrakcyjnych objazdów (mimo, że ten szlak i tak wyznaczałem osobiście).
Poniżej zamieszczam parę zdjęć z niedawnego przejazdu oraz mam nadzieję, że traska dostarczy Wam wielu wrażeń!