GPX
https://forum.rat-adv.org/t/petla-zielonka-kaluszyn-warszawa-112-km-gpx/6233
Moja pierwsza trasa na RATs.
Jeździłem nią wielokrotnie, ale przed modyfikacją pod kątem legalności. Modyfikacje wykonane zza biurka, więc sam jestem ciekawy co z tego wyszło…
Po drodze mieszanka szutrów, piaszczystych polnych i leśnych dróg. W moim odczuciu trasa łatwa, mimo braku umiejętności dawałem radę również ciężkim adv. W razie deszczowej pogody, na niektórych odcinkach pojawia się błoto i głębokie kałuże na polnych drogach. W zasadzie brak arcyciekawych miejsc po drodze, choć mnie chyba nigdy nie znudzą się “typowe” ale piękne mazowieckie krajobrazy. Ze względu na legalność wypadła piaskownica w okolicy Kolna, pozostał za to przyjemny mały bród przed Wólką Mlęcką (jadąc w stronę Kałuszyna). Na zawrotce w Kałuszynie można się dotankować, coś zjeść albo latem wykąpać się w zalewie Karczunek.
Zapraszam do zwiedzania, co sam też z chęcią uczynię oraz uwagi - dawno nie bawiłem się mapami, a dzięki nowo pozyskanej wiedzy z RATs - po raz pierwszy rekomendowanymi narzędziami.
Po poprawieniu przebiegu trasy, lekko przesunięty start - ze względu na remont drogi, ale za to na stację - to zawsze lepsze miejsce na zbiórkę.
I aktualizacja:
Drobne korekty trasy ze względu na zamknięcia prywatnych dróg i dorzuca kilka obiecanych zdjęć!