Ramiszów pętla - 132km, autor: Szarybmx

Trasę rozpoczynamy w miejscowości Ramiszów jest ona położona niedaleko Wrocławia przy trasie S8 (zjazd Długołęka)

Dość szybko wjeżdżamy na teren poligonu Cienin jest on praktycznie codziennie użytkowany przez offroadowców (ATV, Cross, Enduro, 4x4 etc.)

Wojsko swobodnie pozwala użytkować teren w tym celu. Oczywiście jeżeli jest wojsko to maja pierwszeństwo i lepiej zapytać lub się usunąć.

Wybrałem na poligonie dość łatwy przejazd ale jeżeli ktoś jest zainteresowany to po swojej lewej stronie mamy trudniejszy teren jak podjazdy i zjazdy ( niektóre dość strome).

Musimy się przygotować na trochę piasków w porze suchej ale tez błota i kolein po 4X4.

Nie robiłem zdjęć (teren wojskowy) ale można znaleźć w necie dużo nagrań jak i zdjęć po wpisaniu poligon Cienin.

Następnie wyjeżdżamy z poligonu i przygotowałem trochę podjazdów i zjazdów ( całkiem dobre nachylenia biorąc pod uwagę ze znajdujemy się tuz obok Wrocławia).

Z upływającymi kilometrami trasa robi się łatwiejsza, jedziemy polnymi drogami i wielokrotnie skrajem lasu. W porze suchej można przejechać cięższym sprzętem nawet z oponami o mniejszym bieżniku. Ja jechałem po deszczu i trzeba się przygotować na błoto i spore kałuże.

Miejscami trafimy na dość wybujała roślinność ( rzadko uczęszczane ścieżki)

Trasa średnio trudna chyba ze mocno popada. Ale warta przejechania z uwagi na duże braki “górek” w bliskich okolicach Wrocławia. A na trasie mamy kilka wzniesien.

Podgląd Mapy:

Podgląd komoot:

Aktualny GPX:
https://forum.rat-adv.org/t/ramiszow-petla-132km-gpx/8993

Zdjęcia z Trasy :