GPX
https://forum.rat-adv.org/t/rawskie-szwenduro-petla-rawa-mazowiecka-130km-gpx/4885
Opis: Trasa typu szwenduro wokół Rawy Mazowieckiej z rozmaitymi wyzwaniami: szybkie szutry, polne drogi, kamienie, koleiny, piachy i dwa przejazdy przez rzekę. Trasa liczy 130km i przebiega koło rzeki Pilicy i Rawki. Na mapie dodałem fajne miejsca na postój i inne atrakcje.
Mapa:
Informacje dodatkowe:
- Trasa przejechana 14 sierpnia 2024
- Motocykl: Aprilia RX 125
- Opony pełna kostka
Zdjęcia:
- Szybkie szutry
- Polne drogi
- Krzaczory
- Drewniany mostek
- Betonowe kafle
- Pierwszy bród
- Drugi bród
- Piaskownica
- Odpoczynek nad rzeką Pilicą
- Lekkie piaski
- Odpoczynek w wiacie nad wodą
- Dróżki na skraju lasu
Bonusy
- 2x Przejazd przez brody - przejazd przez rzekę Luboczanka, każdy z nich dość przyjemny, bo widać dno (dwóch napotkanych kolegów na “Kłatełemach” pokazało, że można nawet między tymi dwoma brodami przejechać rzeką)
- Przeprawa promowa - przy dobrej pogodzie za parę złoty możecie przepłynąć przez Pilicę w Domaniewicach. W tym miejscu jest również miejsce na ognisko (punkt delikatnie poza trasą)
- Piaskownica - fajny teren do poćwiczenia i poupalania motocykla w głębokim piachu nad Pilicą (punkt delikatnie poza trasą)
Update 15.08.2024
Odcinek 200m koło Mała Wola może być dla kartografa wątpliwy, ponieważ na aplikacji RATs pokazywany jest jako wydzielenie LP. Po przejechaniu tego kawałka w mojej opinii jest to droga dojazdowa do pól uprawnych (nie stoją tutaj żadne zakazy ruchu). Dodałem zdjęcia z satelity i screen z bazy lasów. W bazie lasów mam wrażenie, że wydzielenie LP nie obejmuje tej drogi (jest zostawiony wąski pasek przerwy).
Update 26.09.2024
Dodałem GPX v2 i dla osób chcących pominąć drugi bród pokazuję objazd: