postanowiłem spróbować podziałać szerzej niż tylko na swoje potrzeby. Od paru lat bawię się manualną tokarką i frezarką precyzyjną. Obrabiam stal, aluminium, mosiądz, poliamid i inne. Na swoje potrzeby dorabiam detale do moto których nie idzie kupić albo mi jest tak po prostu szybciej albo coś tam. NIE MAM NA MYŚLI CZĘŚCI SILNIKA - to może być poza moimi umiejętnościami i nie mogę zagwarantować że taka część nie spowoduje większych awarii.
Dawajcie znać czy coś potrzebujecie, jakieś dziwne tuleje czy coś tam, podkładki o precyzyjnej grubości etc. Jak zobaczę to powiem czy dam radę zrobić.
Średnice toczenia max kilka centymetrów - najchętniej pozostaję w mniejszych typu <15mm ale zobaczymy co potrzeba Precyzja +/- 0,05mm
Zobaczymy co z tego wyjdzie - będę prosił o drobną zapłatę (noże, ewentualnie wiertło pod dziwną średnicę bo nie wszystkie mam i materiał) jeżeli detal spełni oczekiwania.
Dawajcie znać - opis, najlepiej rysunek z wymiarami, nie musi być techniczny xD Sam takiego nie umiem zrobić
Możliwe, że ja będę potrzebował cienką podkładkę pod klamkę sprzęgła żeby mi nie latała góra/dół (jest tak jakby za niska/wąska vs. uchwyt), natomiast czekam na akcesoryjne klamki żeby sprawdzić
@drdisease Może byłbyś w stanie rozwiązać problem który trapi prawie wszystkie BMW GSy, mianowicie wyrabiają się podkładki w mocowaniu stopki bocznej i efekt jest taki:
Nowe podkładki to koszt ok 120zł i efekt jest tymczasowy. Gdyby wytoczyć z jakiejś miedzi czy innego mosiądzu takie dwie tulejki z kołnierzem, myślę że efekt byłby lepszy.
Chętnie nabędę komplet i pomogę w wymiarowaniu oraz testowaniu
Zrobimy Brzmi totalnie do rozwiązania. Mosiądz będzie najbardziej łożyskujący ale zastanawiam się nad starą dobrą stalą…? Wymiary na pewno się przydadzą
Skąd jesteś? Było by bardzo łatwiej jak byśmy mogli się spotkać w okolicy mojego warsztatu w Gda…?
takie cos by mi sie przydalo, do montowania bagazu zeby tych paskow ciagle nie przeciagac ,musze moto przejrzec i zerknac do czego to dokrecac,ale pewnie nozki pasazera