Trasa Katowice Kolonia Zuzanna - Ogrodzieniec, 117km, autor: Morales

GPX
https://forum.rat-adv.org/t/trasa-katowice-kolonia-zuzanna-ogrodzieniec-117km-gpx/5021

Elo.
Trasa bardzo zróżnicowana pod względem nawierzchni. Jeden moim zdaniem trudny moment ale możliwy do wcześniejszej oceny i ew. do objechania z użyciem google maps - dziursko z wodą.

Zaczynamy z przystanku Kolonia Zuzanna, nieopodal autostrady A4. Czeka nas przyjemna podróż nieużywanym wąwozem kolejowym. Czasem błotko, czasem drobny szuter, czasem duże kamienie.

Omijamy dołem rozebrane mosty, objeżdżamy górą wiadukty w remoncie, i dojeżdżamy do paskudnego wąskiego dziurska z wodą.

Nie wiem jak komu tu pójdzie ale ja zawisłem. Po dość długiej walce i podłożeniu kamieni pod koło jakoś się udało. W 2 osoby powinno pójść szybciej.

Później dość długi fragment przez miasto Jaworzno - myślę, że można go sporo poprawić ale na razie wyszło jak wyszło.

Lasy w okolicy Sławkowa w większości prywatne, dogi poza wydzielniami LP i można czuć się swobodnie.

Jeden bagnisty ale nieobowiązkowy fragment jest tu:

Oczyściłem drogę z gałęzi i z rozpędu przejechałem ale dość ryzykowne zwłaszcza w pojedynkę albo ciężkim sprzętem. Na pocieszenie nie trzeba tamtędy jechać i można po prostu pominąć ten fragment zawijasa leśnego.

Czym bliżej Ogrodzieńca tym więcej pasku ale takiego bardziej twardego.

Tym się nie przejmujemy bo mosty są dla moto jak najbardziej przejezdne.

Przejechane na KLE 500, TKC80/TKC 70Rocks.
Miłego dnia.

1 polubienie