Cześć,
W końcu udało mi się opracować i przejechać moją pierwszą trasę, więc proszę o wyrozumiałość – to mój debiut.
Trasę oceniam jako łatwą. Nie mam dużego doświadczenia w jeździe terenowej, a mimo to przejechałem ją bez większych trudności. Wyjątkiem były dwa dość piaszczyste odcinki, które opiszę nieco później.
Całość została pokonana na V-Stromie 800 DE wyposażonym w fabryczne opony, czyli zestaw nastawiony raczej na proporcje 80% szosa i 20% teren. Dodatkowo kierowca również nie należał do najbardziej doświadczonych w off-roadzie, więc myślę, że daje to pewne wyobrażenie o stopniu trudności trasy.
Przyświecał mi pomysł wyznaczenia trasy z Koziegłów do Krasiejowa (JuraPark) prowadzącej możliwie jak największą liczbą dróg polnych oraz udostępnionych przez Lasy Państwowe dróg leśnych. Miejscami trasa jest naprawdę widokowa, szczególnie o tej porze roku, gdy przy drogach kwitną maki.
Aktualny GPX:
https://forum.rat-adv.org/t/trasa-kozieglowy-krasiejow-110km-gpx/8978
Podgląd Mapy:
Podgląd komoot:
Trasę rozpoczynamy w pobliżu ruin zamku w Koziegłowach. Ślad nie został poprowadzony bezpośrednio pod same ruiny, choć dojazd motocyklem jest możliwy. Zdecydowałem się jednak na bardziej zachowawcze rozwiązanie i ostatni odcinek pokonałem pieszo. Na miejscu wyglądało to bowiem tak, jakby trzeba było przejechać przez pole uprawne. Co prawda można znaleźć nieobsiane fragmenty terenu i nimi dotrzeć pod ruiny, jednak uznałem, że spacer będzie rozsądniejszym wyborem.
Następnie trasa prowadzi drogami polnymi oraz drogami technicznymi biegnącymi wzdłuż autostrady A1. Odcinek jest łatwy do pokonania w suchych warunkach, jednak po opadach należy liczyć się z pojawieniem się błotnistych fragmentów. Dla osób stawiających pierwsze kroki w jeździe terenowej mogą one stanowić pewne wyzwanie i wymagać większej ostrożności (patrz ja). Na szczęście (albo i nie) nie jest ich dużo.
Następnie docieramy do potencjalnie najbardziej problematycznego fragmentu całej trasy – odcinka prowadzącego od autostrady A1 w kierunku zalewu Zielona.
Nie mam jednak pewności co do legalności przejazdu tym fragmentem, dlatego mam prośbę do Kartografów o weryfikację tego odcinka. Kojarzę, że jedna z tras publikowanych wcześniej na forum również prowadziła tą drogą i, o ile dobrze pamiętam, nie budziło to większych zastrzeżeń. Wydaje mi się też, że droga biegnąca wzdłuż zalewu Zielona była kiedyś udostępniona do ruchu. Pytanie, czy coś w tej kwestii się zmieniło i obecnie obowiązują tam jakieś ograniczenia?
Następnie przechodzimy niestety do dłuższego odcinka asfaltowego, który prowadzi nas aż do Koszęcina. Zdaję sobie sprawę, że w okolicy na mapie widnieje udostępniona droga leśna, która aż prosi się o przejazd. Niestety, oznaczenia na miejscu nie są już aktualne – z obu stron drogi znajdują się znaki zakazu wjazdu do lasu. Szkoda, bo dalej biegnie tam aleja starych dębów, która wygląda bardzo ciekawie.
Próbowałem również objechać ten fragment z drugiej strony, jednak sytuacja jest podobna – również obowiązuje zakaz wjazdu, a dopuszczony jest wyłącznie ruch rowerowy (zdjęcie poniżej).
W Koszęcinie poruszamy się głównie wzdłuż torów kolejowych.
Następnie, za przejazdem kolejowym, kierujemy się w stronę miejscowości Piłka.
Z Piłki do Pustej Kuźnicy prowadzi udostępniona droga leśna, która miejscami bywa piaszczysta, dlatego warto zachować ostrożność i nie dać się zaskoczyć warunkom na trasie.
Z Pustej Kuźnicy ponownie kierujemy się udostępnioną drogą leśną w stronę Żyłki. W tym miejscu trzeba jednak zachować szczególną ostrożność – cały odcinek jest mocno piaszczysty. Na zdjęciach nie widać tego w pełni, ponieważ były robione dzień po deszczu, jednak w suchych warunkach wyraźnie czuć, że jedzie się po stosunkowo głębokim piasku.
Następnie z Żyłki, przez Potępę, kierujemy się asfaltem do Odmuchowa. Stamtąd kolejną drogą leśną jedziemy w stronę Krupskiego Młyna, a następnie kontynuujemy trasę do Radunia.
Z Radunia, częściowo asfaltem, a częściowo miedzą, kierujemy się w stronę Barutu.
Następnie z Barutu, mieszanką asfaltu, dróg polnych i leśnych, kierujemy się w stronę Staniszcz Wielkich.
Z Staniszcz Wielkich, początkowo polnymi drogami, a następnie dróżką biegnącą wzdłuż torów kolejowych, kierujemy się w stronę JuraParku w Krasiejowie (przejazd przez tory przy ulicy Granicznej).
Na tym odcinku pojawił się u mnie problem natury technicznej – aplikacja GoADV nie chce poprawnie wytyczyć dalszej trasy wzdłuż torów (generuje objazdy), a dodatkowo nie udało mi się dołączyć ani wkleić fragmentu śladu z pliku GPX. Jeśli ktoś bardziej doświadczony ma pomysł, jak to obejść od strony technicznej, będę wdzięczny za podpowiedź.
Napisałem chyba wszystko co chciałem, wnoszę o konstruktywny werdykt i łagodny wymiar kary.