Zrobiłem połączenie autostrady NS-01 do Gdyni. W zdecydowanej większości jest to trasa łatwa, ale jest kilka niespodzianek jak koleiny, piach i luźne kawałki asfaltu. Wszystkiego po trochu. Na trasie są dwa niewielkie tory, można polatać. Trasa jest malownicza, zahacza o jezioro Gardno i kilka rzek.
GPX:
https://forum.rat-adv.org/t/via-kaszubia-nadmorska-ns-01-darlowo-gdynia-208km-gpx/6978
Jadąc od Darłowa na 47 kilometrze natykamy się na luźne kawałki asfaltu, jak się ktoś nie czuje można to objechać. Poniżej na czerwono propozycja objazdu.
Na 70 kilometrze jezioro Gardno, nieopodal jest pole namiotowe.
Na 106 kilometrze po prawej stronie, jakieś 30-40 metrów od drogi jest stara żwirownia, widać, że ktoś tam czasami jeździ.
I jeszcze jedna na 114 kilometrze.
Czasami natkniecie się na lekkie koleiny
Na 147 kilometrze jest 200m nieudostępnionego terenu leśnego. Ten krótki odcinek jest b.szeroki i widać, że korzystają z niego lokalsi i jakiś sprzęt budowlany. Na moje, to ja bym go zostawił, ale jak trzeba to zrobię objazd.
I trzy luźne zdjęcia z trasy
Via Kaszubia Nadmorska to naturalne przedłużenie trasy NS-01, prowadzące z Darłowa do Gdyni przez zróżnicowane, odcinki wzdłuż Pomorza Nadmorskiego. Polecam. ![]()