@michau
Ad 1-2.Jeżeli chodzi objazd działek rekreacyjnych to proponuje takie 2 legalne objazdy. Ten przez Grabie wydaje się być ciekawszy, droga prowadzi kawałek przez las. W wolnej chwili sprawdź proszę te trasy.
Ad 5-6 Oryginalnie wyznaczony track prowadził drogą gminną (legalną), wyznaczony objazd prowadzi przez tereny leśne (nielegalne). Ciekawy dlaczego szlaban stał na drodze gminnej. Na zielono zaznaczyłem ewentualny objazd.
@chudy Dzięki za kolejny sprawdzony odcinek!
Jeżeli chodzi o zalany obszar i objazd, teoretycznie jest szansa na kawałeczek szutrowej drogi. Prowadzi tak jak wspominałeś przez Świdrowo do Soboty i wtedy już wjedziemy na oryginalny track.
Drogą ‘niebieską’ nawet teraz przejechałem do miejscowości Grabie. Asfalt wśród lasu. Potem droga w lewo może też mieć ryzyko domków i działek rekreacyjnych - to taki obszar.
ad. 5-6.
No ciekawe. Zielony objazd do sprawdzenia.
Możliwe, że pierwsza wersja faktycznie prowadzi drogą gminną, które LP sobie ‘przysposobiły’ ale dla niepoznaki zostawili otwarty szlaban
tak to wygląda
@michau
Ad1. Naniosłem zmiany zgodnie z zieloną trasą. Proszę upewnij się że ta droga też nie będzie stanowiła problemu.
Ad5-6. Wydaje mi się że jeżeli poprowadzimy TET drogą z takim znakiem to Mirek będzie dostawał często wiadomości z takim zdjęciem . Na główny track naniosłem objazd do sprawdzenia zaznaczony na czerwono na zdjęciu poniżej. Na niebiesko stara droga którą jechałeś. Dodatkowo na różowo zaznaczyłem jeszcze jeden możliwy objazd. Jeżeli żadna z tych opcji nie będzie przejezdna to poszukaj proszę objazdu na własną rękę. Bo z tym co ja widzę na mapach to już tylko asfaltami mogę poprowadzić.
Witajcie, Wrzucam odcinek Wyszogród - Nakły (pod Ostrołęką) - poprawki naniesione, ominięte gospodarstwa, drogi prywatne, zaorane pola, drogi leśne niegminne z zakazem ruchu, oraz gminne, które nie wyglądały jako leśne do jazdy… Brak cięższych przepraw
PS: jeśli coś sknociłem proszę o kontakt Piotrze na mess (Cocoa Augen) - dziś w nocy wyjeżdżam w traskę i wracam dopiero w niedzielę, ergo - nie będę mógł odpisywać na bieżąco na forum
Hej @Dzifors
ja wczoraj ruszyłem z woli gosławskiej , po 13 km wkleiłem się nad bzurą
mój błąd , że wcześniej nie przejrzałem dokładnie wątku, ale 16 kwietnia było wiadomo od @chudy , żeby gpx tamtędy nie powinien lecieć, piszę to żeby ktoś inny nie wpakował się w podbną pułapkę (patrząc na najbardziej aktualny gpx z trasą do przejechania)
Okolice wsi Czerniew przez las, zawalone drzewo blokuje przejazd. Jest możliwy objazd ale niestety według QGISA przez teren LP (około 300-400m) i ta wersja jest w GPX dodanym na dole postu…
DPrzejazd pod mostem w Wyszogrodzie pilnie strzeżony przez kamery więc raczej nie ma co ryzykować tylko trzeba chwilę wcześniej do asflatu zjechac i dalej juz na most
@chudy Super dzięki za kolejny sprawdzony odcinek i wyznaczone objazdy.
Objazd w okolicy miejscowości Ostoja, tak jak zaznaczyłeś na zielono jest legalny i wprowadzam go na track główny.
Objazd w okolicy wsi Czerniew, tak jak piszesz prowadzi przez tereny leśne i nie możemy poprowadzić tamtędy trasy. Ścieżka na której jest zwalone drzewo teoretycznie jest drogą gminną tak więc pewnie kiedyś to posprzątają. Ale na tan czas główny track musimy poprowadzić drogą 584.
niebieska linia to propozycja do sprawdzenia, czerwona linia to nasz objazd, ale wg mnie mimo wszystko pojechaliśmy przez czyjeś pole i mimo śladu po traktorze, warto zrobić objazd, żeby tam nikt nie naruszał prywatnego pola.
alternatywa: odpuścić ten cały zawijas i pojechać z Sokółek przez Kobylinek do Kobylina i tam skręcić w prawo.
Ad 1. Myślę że jest tam potrzebny objazd. Ta ścieżka co roku będzie inna bo rolniki inaczej będzie uprawiał pole. Zaproponowany przez Ciebie objazd będzie legalny ale trzeba pojechać tam i sprawdzić czy jest przejezdny. Jeżeli nie to zostaje droga tak jak pisałeś przez Kobylinek (zaznaczono na fioletowo).
Jesteś z tamtych stron żeby podjechać i to sprawdzić?
Ad 2. Uważam że nie co się pchać przez zamknięta bramy. Jak się zrobi ruch to znajdzie się ktoś komu to będzie przeszkadzało. Zaznacz proszę na mapie odkąd dokąd są te zakłady i wyznaczmy objazd. Ewentualnie można dać tam znacznik na te zakłady chemiczne że jest ciekawostka blisko trasy.
Objechane dzisiaj odcinki Plewki-Szczuczyn oraz Szczuczyn-Ostrołęka. Poniżej raport:
Plewki-Szczuczyn - całość trasy przejechana CRF300L na Michelin Tracker oraz R1200GS na Mitas E-09
W miejscu (54.06916, 22.58656) można powiedzieć, że nie ma drogi. To znaczy na mapie jest, ale w praktyce jest to zwykłe pole suchej ziemi. Teraz nic tam nie rośnie, ale kiedyś może być kapusta albo inne buraki i ciężko będzie przejechać. Dopiero po przejechaniu przez to pole pojawia sie droga trawiasta - ale też widać, że prawie nieuczęszczana. Nie wiadomo też ża bardzo jak poprowadzić objazd bez eliminacji całego odcinka. My pojechaliśmy przez to pole, ale moim zdaniem temat to obserwacji.
Zakłady chemiczne (53.72872, 22.45955) o których wspominał Rafał. Mega fajny obiekt urbexowy który koniecznie powinien pozostać na mapie jako POI, i pomimo że bramy otwarte na wylot, to de jure nielegalny. Jadąc trakiem z południa na północ po wjeździe przez “zamkniętą” bramę jest znak zakaz ruchu, co prawda po lewej stronie drogi więc stricte wg prawa nie ma mocy (powinien być z prawej, ewentualnie z lewej może być powtórzenie znaku umieszczonego z prawej), ale i tak pewnie nie powinien ten obiekt pozostac na głównej nitce. Niestety jest też ciężko wyznaczyć objazd przez te tereny leśne, a jedyne co mi przychodzi do głowy to taki TET nowy Plewki-Szczuczyn_objazd zakładu.gpx (13,9 KB) objazd asfaltowy całego kompleksu leśnego. Może jakiś kartograf wpadnie na coś lepszego.
Nieprzejezdne pole o którym wspominał Rafał (53.69612, 22.35406). Tam jest ciekawa sytuacja, ponieważ:
po pierwsze - przejezdna droga w północnej części tego fragmentu biegnie inaczej niż narysowana na mapie (niebieska kreska poniżej vs. żółta) - ale to jest po prostu jedno wielkie pole ziemi, po którym jeżdżą różne maszyny rolnicze i koparki (nawet spotkaliśmy), zatem rok temu droga mogła być gdzie indziej, a za rok tez będzie w innym miejscu
po drugie - jadąc objazdem w południowej części nie da się skręcić w prawo na szlak TETa - tam nie ma drogi
Suma summarum, proponuję taki: TET nowy Plewki-Szczuczyn_objazd pola.gpx (9,6 KB) objazd przez Kobylinek z pominięciem czerwonego fragmentu oryginalnego szlaku (jasnoniebiesko):
Przed samym Szczuczynem (53.57579, 22.26261) droga jest nieprzejezdna. Jedzie się trawą aż w końcu trafia na jakieś śmieci i korzenie. Jest tam jednak prosty objazd do poprowadzenia (jasnoniebiesko) TET nowy Plewki-Szczuczyn_objazd drugiego pola.gpx (3,4 KB)
W miejscu (53.92974 22.47976) jadąc od północy na południe jest relatywnie stromy podjazd szutrowy za którym od razu skrzyżowanie z drogą asfaltową. Jeżeli ktoś tam będzie zapierdalał to może nie wyhamować i wlecieć na pełnej kicie na to skrzyżowanie. Warto oznaczyć jakimś POIem
Okolice (53.89792, 22.53836) to mocne koleiny w “wąwozie” które na 100% będą nieprzejezdne jak mocniej popada albo po roztopach. Nie mam zdjęcia niestety
Okolice (53.64662, 22.36155) to grząskie, miękkie błoto, ale generalnie na luzie do przejechania
Okolice (53.31639, 21.89812) to jest jakieś pole trawiaste, generalnie przejezdne ale drogi tam nie ma. Jak widać po niebieskim szlaku trochę się tam zakręciłem:
W Nowogrodzie jest lipa, oryginalny trak wiedzie przez drogi których nie ma. Trzeba objechać przez miasto TET nowy Szczuczyn-Ostrołęka_Nowogród.gpx (4,4 KB) (jasnozielony):
Za Ostrołęką jest przejazd przez tory dla rowerów i pieszych (53.07672, 21.52156). Trzeba skręcić dalej z głównej drogi aby przejechać do od południa TET nowy Szczuczyn-Ostrołęka_drugi przejazd kolejowy.gpx (4,0 KB) (objazd na jasnozielono):
edit: Jeszcze jedna rzecz, w miejscu (53.12102, 21.73656) jest zabudowanie w szczerym polu (w którym ktoś mieszka), a track prowadzi zamiast na wprost to bezpośrednio przed tym domem. Proponuję wyprostować (na niebiesko) żeby ludziom nie kurzyć:
@marcin.adv@rfk
Dzięki za sprawdzone odcinki! Wziąłem pod uwagę oba wasze przejazdy i zgłaszane uwagi. Wyznaczone objazdy są legalne, naniosłem na główny track.