Nitka Dolny Śląsk do Mazury 900 km

Hej @marcin.adv Dzięki za kolejny przejechany odcinek. Sprawdziłem Twój przejazd Szczuczyn - Ostrołęka objazdy są legalne.
Po wspólny rozmowach zmieniliśmy jeszcze trochę wyjazd z Ostrołęki.

Aktualny track:
TET_DG_v13.gpx (1,9 MB)

Mógłbyś wyeksportować do osobnych gpx te nieobjechane 7 km bo trochę ciężko je zidentyfikować w dużym gpx’ie?

1 polubienie

Małe podsumowanie trasy Dolny Śląsk ↔ Mazury. Mamy jeszcze dwa małe fragmenty do sprawdzenia.

1. Pierwszy w okolicy Płońska w Mazowieckim.

Zielona to trasa do sprawdzenia. Niebieskie to trasy którymi nie chcemy jechać. Z jednej strony jest letniskowe osiedle z drugie tylko droga asfaltowa.
    Track z trasą do sprawdzenia: TET_DG_v13_Braki_01.gpx (14,2 KB)

2. Drugi fragment jest w tej samej okolicy i można by oba naraz sprawdzi:

Na główny track naniesiony jest objazd do sprawdzenia zaznaczony na czerwono na zdjęciu poniżej. Na niebiesko drogi którymi nie możemy jeździć. Dodatkowo na błękitno zaznaczyłem jeszcze jeden możliwy objazd. Jedna albo druga trasa powinna zadziałać.
    Track z trasą do sprawdzenia: TET_DG_v13_Braki_02.gpx (9,4 KB)
    Alternatywa: TET_DG_v13_Braki_02_alternatywa.gpx (14,0 KB)

@Dzifors sprawdzę te braki w ten weekend. To są poprawki do sprawdzenia po moim przejeździe.
Wróciłem już z majówki i mogę się zabrać do lokalnej pracy :wink:

2 polubienia

@Dzifors
w niedzielę przejechałem odcinek do sprawdzenia. Dla przypomnienia chodziło o weryfikację wyznaczonych objazdów (od wersji TET_DG_v8) dla dwóch problematycznych odcinków.
Nowe drogi są ok i można nimi przeprowadzić trasę.
Na zielono nowe i potwierdzone objazdy, na czerwono stara wersja track’a

Załączam nagranie.
2023-05-14_14-45_Sun.gpx (130,1 KB)

1 polubienie

Super dzięki @michau !!

I tym samym mamy sprawdzony cały odcinek :partying_face:

Aktualny track:
TET_DG_v14.gpx (1,9 MB)

1 polubienie

Ostatnia wersja trasy:
TET_DG_v15.gpx (1,9 MB)

Sprawdziłem jeszcze raz trasę i dodałem punkty POI.

Ten fragment zaznaczony grubą czerwoną kreską jest nieprzejezdny. Już w momencie testowania na wiosnę miałem wątpliwości - trawa była po kolana. Teraz sięga po pas, a do tego jeszcze wyrosły trzciny, bo track prowadzi wzdłuż rzeczki. Rezultat jest taki, że ludzie na moto przedzierają się przez prywatne łąki i pola, wprost po uprawach zboża i rzepaku, a przecież nie o to chodzi w TET!

Na zielono zaznaczyłem potencjalny objazd. To jest normalna szutrowa droga, na której nie ma żadnych istotnych utrudnień. Może jedynie drewniany mostek bez barierek, który gdy popada jest bardzo śliski - jak każdy drewniany mostek po deszczu. Niestety zamiast 5 km off-road jest 3 km.

1 polubienie

Na FB zgłoszenie braku przejezdności

W okolicy miejscowości Srebrna. gdzieś tu: 52.502586423486974, 20.332002639770508.

Wg map rats’owych droga legalna.
Zrzut ekranu 2023-07-19 o 11.41.14

Trzeba by podjechać i zobaczyć w którym miejscu dokładnie jest zakaz, żeby znaleźć objazd.