Hej @marcin.adv Dzięki za kolejny przejechany odcinek. Sprawdziłem Twój przejazd Szczuczyn - Ostrołęka objazdy są legalne.
Po wspólny rozmowach zmieniliśmy jeszcze trochę wyjazd z Ostrołęki.
Aktualny track:
TET_DG_v13.gpx (1,9 MB)
Hej @marcin.adv Dzięki za kolejny przejechany odcinek. Sprawdziłem Twój przejazd Szczuczyn - Ostrołęka objazdy są legalne.
Po wspólny rozmowach zmieniliśmy jeszcze trochę wyjazd z Ostrołęki.
Aktualny track:
TET_DG_v13.gpx (1,9 MB)
Mógłbyś wyeksportować do osobnych gpx te nieobjechane 7 km bo trochę ciężko je zidentyfikować w dużym gpx’ie?
Małe podsumowanie trasy Dolny Śląsk ↔ Mazury. Mamy jeszcze dwa małe fragmenty do sprawdzenia.
Pierwszy w okolicy Płońska w Mazowieckim.
Drugi fragment jest w tej samej okolicy i można by oba naraz sprawdzi:
@Dzifors sprawdzę te braki w ten weekend. To są poprawki do sprawdzenia po moim przejeździe.
Wróciłem już z majówki i mogę się zabrać do lokalnej pracy
@Dzifors
w niedzielę przejechałem odcinek do sprawdzenia. Dla przypomnienia chodziło o weryfikację wyznaczonych objazdów (od wersji TET_DG_v8) dla dwóch problematycznych odcinków.
Nowe drogi są ok i można nimi przeprowadzić trasę.
Na zielono nowe i potwierdzone objazdy, na czerwono stara wersja track’a
Załączam nagranie.
2023-05-14_14-45_Sun.gpx (130,1 KB)
Super dzięki @michau !!
I tym samym mamy sprawdzony cały odcinek
Aktualny track:
TET_DG_v14.gpx (1,9 MB)
Ostatnia wersja trasy:
TET_DG_v15.gpx (1,9 MB)
Sprawdziłem jeszcze raz trasę i dodałem punkty POI.
Ten fragment zaznaczony grubą czerwoną kreską jest nieprzejezdny. Już w momencie testowania na wiosnę miałem wątpliwości - trawa była po kolana. Teraz sięga po pas, a do tego jeszcze wyrosły trzciny, bo track prowadzi wzdłuż rzeczki. Rezultat jest taki, że ludzie na moto przedzierają się przez prywatne łąki i pola, wprost po uprawach zboża i rzepaku, a przecież nie o to chodzi w TET!
Na zielono zaznaczyłem potencjalny objazd. To jest normalna szutrowa droga, na której nie ma żadnych istotnych utrudnień. Może jedynie drewniany mostek bez barierek, który gdy popada jest bardzo śliski - jak każdy drewniany mostek po deszczu. Niestety zamiast 5 km off-road jest 3 km.