Nitka Zachodniopomorskie do Lubelskie 700 km

Cała trasa: 731,1km
Sprawdzone: 731,1km [100%]

Aktualny:
TET_GD_v21.gpx (1,8 MB)

poprzednie wersje:
TET_GD_v20.gpx (1,8 MB)
TET_GD_v19.gpx (1,8 MB)
TET_GD_v18.gpx (1,8 MB)
TET_GD_v17.gpx (1,8 MB)
TET_GD_v16.gpx (1,8 MB)
TET_GD_v15.gpx (1,8 MB)
TET_GD_v14.gpx (1,8 MB)
TET_GD_v13.gpx (1,8 MB)
TET_GD_v12.gpx (1,8 MB)
TET_GD_v11.gpx (1,8 MB)
TET_GD_v10.gpx (1,7 MB)
TET_GD_v9.gpx (1,7 MB)
TET_GD_v8.gpx (1,7 MB)
TET_GD_v7.gpx (1,7 MB)
TET_GD_v6.gpx (1,7 MB)
TET_DG_v5.gpx (1,8 MB)
TET_GD_v4.gpx (1,7 MB)
TET GD v_3.gpx (1,7 MB)
TET GD v_2.gpx (1,7 MB)
TET GD.gpx (1,5 MB)

2023-04-12_15-31_Wed Nowy TET.gpx (708,6 KB)

Świeżutki, jeszcze cieplutki ślad z Janowca nad Wisłą do Rogolina. Tyle udało mi się dziś pociągnąć.
Trzeba to obrobić i będzie super.
Tam gdzie nawrotki to albo zakaz albo brak drogi.

1 polubienie

Analizuję sobie twój przejazd. W okolicy miejscowości Jedlińsk nad Radomiem jedziemy kawałek drogą 735. >google.maps<. Domyślam się że jechałeś z zachodu na wschód. W takiej sytuacji przejazd wyznaczoną ścieżką będzie możliwy. Ale wydaje mi się że jeżeli ktoś będzie jechał w przeciwnym kierunku będzie musiał trochę pokombinować ponieważ ta droga ma rozdzielone kierunki ruchu i nie będzie w stanie z niej zjechać z wyznaczonym miejscu.

Jeżeli w tej okolicy zastosować by zieloną ścieżkę trasa była by kompatybilna w oba kierunki.

@PIOTREK_K @areen Co myślicie na ten temat?

Jechałem z Janowca nad Wisłą w kierunku Radomia.
Jak tylko dojadę do domu to odpalę kompa i to sprawdzę. W Osmand mam porobione znaczniki z opisami w problematycznych miejscach . Na razie nie wiem jak ale postaram się to jakoś przesłać.
Wydaje mi się że oryginalna trasa w tym miejscu jest nie przejezdna. Prowadzi do przejścia dla pieszych.

Zapisz góra udostępnij i wrzuć tutaj

Odcinek sprawdzony przez @PIOTREK_K w większości się zgadza (zostaje nam tylko do wyjaśnienia odcinek drogi 735). Zintegrowałem przejechany odciek do głównego tracku żeby ktoś przypadkiem drugi raz go nie przejechał. A ten krótki odcinek będę miał w pamięci że trzeba do końca wyjaśnić.

W tym miejscu trzeba poprawić. Tak powinna przebiegać ścieżka:

problem DK 735.gpx (6,4 KB)

Otwórz google maps, przełącz na satelitę i widać co i jak. Reszta wygląda super.

TET_DG_v5.gpx (1,8 MB)
korekta po rozmowie z Emilka Emanowicz

jeszcze korekty po rozmowie z Emilka
TET_GD_v6.gpx (1,7 MB)

Jeszcze korekty od Emilki
TET_GD_v7.gpx (1,7 MB)

@PIOTREK_K Super, dzięki za sprawdzenie!
Nowy track:
TET_GD_v8.gpx (1,7 MB)

Emilia-Konin_przejazd_2023-04-16.gpx (425,8 KB)

Fragment z Emilii do Konina, z zaznaczonymi objazdami. Poza wałem i kilkoma zakazami nie podobał się nam przejazd przez przepust dla zwierząt nad autostradą - wyraźne używany, ale to nie może być legalne… Objazd trzeba obczaić, nie wiem czy legalny nam wyszedł.

Mam zdjęcia, jeśli jakieś będą potrzebne.

Proponuję też poprowadzić szlak przez Napoleonów, z pominięciem Psiej Górki - to malutka, stricte wypoczynkowa osada, bardzo marny pomysł na trasę dla motocyklistów.

2 polubienia

W niedzielę objechałem kawałek - plan zakładał trasę Stryków - Rawa, jednak ze względu na warunki (sporo błota) zeszło mi się dłużej niż zakładałem i finalnie zrobiłem około 38km trasy Stryków - Słupia (okolice Jeżowa). Tutaj info dla osób jeżdżących cięższym enduro - za mokro jeszcze chyba że macie typowo offową oponę, u mnie motoz tractionator gps na ktm 1290 oznaczał często taniec.

GPX z trasy którą objechałem:

Strykow - Słupia.gpx (210,2 KB)

Na początku drogi (przy samym Strykowie) - wjeżdżamy na odcinek techniczny przy autostradzie - jest to również droga dojazdowa dla rolników. Od strony Strykowa mijamy znak zakazu wjazdu jednak z drugiej strony drogi tego znaku nie ma - znając życie znak nie ma tu racji bytu ale jest bo jest.

EDIT: dorzucam objazd tego stopu - raczej legalny, na pewno przejezdny:
Objazd zakaz.gpx (6,9 KB)

Następny problem to przejazd w Niesułkowie przez teren prywatny. Jadąc drogą zatrzymały mnie powalone drzewa. Po chwili przyszli dwaj panowie (chyba jeżdżący MTB) którzy poinformowali mnie że nie można tutaj jeździć ponieważ droga (zielony szlak) jest tylko dla rowerów i przebiega przez teren prywatny jednego z panów. Przeprosiłem, wyjaśniłem że właśnie weryfikuję tą trasę dla innych i odjechałem.

Faktycznie sprawdzając na mapie z ewidencją działek może to być teren prywatny:

Objechałem to miejsce i chciałem dojechać do końca lasu od drugiej strony - tutaj kolejny problem.

Droga poprowadzona jest pomiędzy polami, niestety nie da się nią jechać tak aby nie wjeżdżać na pola - co będzie wkurzać rolników, a dociekanie czy tam powinna być droga i kto w nią wjechał z polem to walka z wiatrakami.

W okolicy nie ma innego typowo terenowego przejazdu - wobec tego mam 2 alternatywy:

1. droga asfaltowa przez wieś

Alternatywa 1.gpx (5,1 KB)

1. droga asfaltowa odcinkiem technicznym autostrady, jest tam kawałek szutru następnie znowu asfalt i kontynuujemy trasę TET. Mogę sprawdzić przy okazji czy może nie ma między polami jakiejś drogi szutrowej od autostrady ale wątpię.

Alternatywa 2.gpx (19,6 KB)

Reszta trasy wyglądała ok

2 polubienia

@leniv Dzięki wielkie za sprawdzenie trasy!

1. Jeżeli chodzi o objazd Psiej Górki przez Napoleonów. To aby był legalny musiał by wyglądać mniej więcej tak jak na obrazku poniżej. Z satelity wygląda na szutrową drogę tak więc może być to fajny odcinek. Ale żebym go naniósł na główny track ktoś musi pojechać i sprawdzić.

2. Jeżeli chodzi o ten przejazd nad autostradą który ominęliście to jest ewidentnie przejście dla zwierząt, taki widzę opis na rożnym mapach (oznaczony na różowo). Myślę że warto poprowadzić objazd. Ten którym wy pojechaliście ma tylko jeden słaby punkt. Zaraz za tunelem pod autostradą jedziemy obszarem oznaczonym jako leśny przez około 100m (kolor błękitny). Ewentualny objazd to (oznaczony na zielono) jechać dalej drogą wzdłuż autostrady do następnego tunelu. I potem skrajem lasu aż do żwirowni.

@areen rzuć proszę na ten fragment swoim doświadczonym okiem.

Aktualny track główny:
Naniosłem sprawdzone drogi przez @leniv. Odcinek przez przepust dla zwierzą na razie zostawiałem na czerwono do wyjaśnienia.
TET_GD_v9.gpx (1,7 MB)

@Mikele Wielkie dzięki za sprawdzony odcinek!

Ad 1. Ja na żadnej mapie nie mam oznaczonej drogi którędy proponujesz objazd. Ale jeżeli sprawdziłeś że tamtędy prowadzi droga to uznaje to za objazd.

Ad 2. Myślę że ten kawałek asfaltem przez wieś i potem wzdłuż lasu to ciekawsza droga niż wzdłuż autostrady.

Aktualny track:
TET_GD_v10.gpx (1,7 MB)

Mogę nagrać filmik jak wygląda przejazd tym odcinkiem dzisiaj :wink:

Dziś zrobiliśmy odcinek Rogolin - Rawa Mazowiecka. Są 2 miejsca do poprawy. Rezerwat Sokół, nanieśliśmy objazd. Oraz okolice Brzostowca.
TET_GD poprawki.gpx (77,5 KB)
Droga w rezerwacie wygląda tak

W okolica Brzostowca droga zagrodzona zaorana i nieprzejezdna

1 polubienie

Hej @Kuba, dziękujemy za sprawdzenie trasy.
Niestety jeden z wyznaczonych objazdów (niebieska linia) przebiega przez obszary leśne i niestety nie jest legalny. Sugerowany objazd to trasa oznaczona czerwoną linią. Również jest to obszar leśny ale jest to droga gminna, legalna. Kiedy miał byś czas podjechać sprawdzić tą drogę?

Zaktualizowany track:
TET_GD_v11.gpx (1,8 MB)

Oki wczoraj robiłem kawałek Słupia - Rawa… niestety skończyło się lądowaniem w bagnie i akcją wyciągania. Także jeszcze mały fragment do poprawki tam zostanie.

Ogólnie droga super gdyby nie pod koniec wąwóz ze spadkiem w dół no i bagno rozjeżdżone przez terenówki …

Mój przejazd:
shared_tracks.gpx (58,7 KB)

W jednym miejscu na polach sugeruję małą zmianę ponieważ track wskazuje drogę której nie ma

Niebieski - TET
Czerwony - mój ślad
Zielony - moja propozycja

Poprawka.gpx (2,4 KB)

I obiecany filmik z objazdu zakazu pod Strykowem:

5 polubień

@Mikele dzięki za sprawdzony odcinek i poświęcenie! Współczuje bagienka, fajnie że są w okolicy ludzie który są gotowi przyjechać i pomóc. Na pewno będziesz miał teraz o czym opowiadać przy ognisku :wink:

Objazd który wyznaczyłeś jest legalny i na nosze go na główny track.
Jeżeli chodzi o nieszczęsne bagienko to mogę zaproponować legalny objazd jak poniżej:

Aktualny track:
TET_GD_v12.gpx (1,8 MB)

P.S.
@Mikele
Jeżeli będziesz się jeszcze wybierał w stronę Rawy Mazowieckiej sprawdź proszę ten odcinek. Wisi tam takie 3km nie sprawdzone.